10 Jan 2024

Prispevek

Internet

Zakaj za postavitev spletne strani izbrati WordPress?

Zakaj za postavitev spletne strani izbrati WordPress?

Se podajate v poslovne vode in bi za svojo promocijo potrebovali spletno stran? Morda pa imate zgolj dobro idejo ali pa bi radi širnemu svetu predstavili svoje misli, hobije in podobno. Zagotovo se sprašujete, kako priti do spletne strani, ki vas ne bo stala bogastva, hkrati pa bo moderna in privlačna.

Potem je vsekakor čas, da pričnete razmišljati o postavitvi spletne strani v okolju WordPress. V nadaljevanju nekaj več o tem, zakaj je prav WordPress idealna izbira, za začetek pa povejmo, da gre za sila enostaven spletni vmesnik, s pomočjo katerega si lahko spletno stran postavite brez večjega tehničnega znanja.

Ogromno grafičnih predlog

Prvi koraki, ki terjajo nalaganje aplikacije na paket gostovanja, so povsem enostavni. Uspelo vam bo brez pretirane muke. Nastavitve in vse potrebno lahko poiščete kar na spletu. Naslednje, kar je zelo pomembno, pa so grafične predloge. Torej, kako bo vaša stran v resnici videti.

V ta namen predlagamo, da si ogledate ponudbo na ThemeForest.net, kjer je na voljo zares neskončno čudovitih grafičnih predlog. Te so cenovno zelo ugodne in jih boste našli že za okrog 60 €. Namestitev predloge je dokaj enostavna, so pa v paketu datotek vedno priložena tudi vsa potrebna navodila.

WordPress je Googlu prijazen

Kar je zelo pomembno, je, da bo vaša spletna stran dobro optimizirana in Googlu prijazna. To pomeni, da bo omenjeni spletni iskalnik vašo spletno stran prepoznal kot moderno, hitro delujočo in vsebinsko popolno ter jo zato raje pokazal spletnim uporabnikom kot druge konkurenčne strani.

WordPress je spletna platforma, ki da na to zelo velik poudarek, pri čemer pa lahko dokaj enostavno za dodatno optimizacijo poskrbite še sami. To storite z enim od številnih vtičnikov za spletno optimizacijo, lahko pa bi rekli, da na tem mestu zagotovo velja preizkusiti in uporabiti vtičnik Yoast SEO.

Enostaven za uporabo

WordPress je enostaven tako za postavitev spletne strani kot za nadaljnjo administracijo. Vnašanje in oblikovanje člankov je preprosto, še najbolj pa administracijski vmesnik spominja na priljubljen program Word. Nalaganje fotografij, poimenovanje, oblikovanje teksta in vse, kar sodi zraven, je z WordPressom otročje enostavno. Tudi kasnejše nadgrajevanje strani vam ne bo delalo nobenih težav. Enostavno lahko zamenjate grafično predlogo s katero drugo, jo dodelate po svojem okusu, spreminjate barve, postavitev in podobno.

Neskončno možnosti

WordPress je platforma, ki uporabnikom nudi neskončno možnosti. Poleg tega, da lahko za svoje potrebe in ideje na spletu najdete praktično neskončno vtičnikov, ki so v resnici orodja za različne reči, kot na primer: oblikovanje fotografij, oblikovanje, spremljanje obiska, varnost in tako dalje.

WordPress je odličen tako za postavitev spletne strani ali bloga kot tudi za spletno trgovino. Pravzaprav boste navdušeni nad vsemi možnostmi, ki jih ponuja. Je pa potrebno poudariti še eno zelo pomembno zadevo. Praktično vse grafične predloge so že prilagojene prikazovanju na mobilnih napravah, zato vam ne bo potrebno urejati tega posebej ali postavljati celo dveh ločenih strani.

Nikoli zastarel

Platforma se ves čas nadgrajuje in v svet pošilja posodobitve, ki jih je enostavno implementirati z enim samim klikom. Kar pa je morda še pomembneje, pa je dejstvo, da vaša spletna stran nikoli ne bo zastarela. Če ste bili pred leti vajeni, da so vam postavili spletno stran, ki je bila čez nekaj časa videti zelo stara, je z WordPressom to precej drugače.

Vedno nove in nove grafične predloge, ki so izdelane po zadnjih oblikovalskih smernicah, pa tudi nadgradnje obstoječih. Tako boste lahko svojo staro grafično predlogo vedno nadgradili in spletno stran dobesedno naličili v stilu časa, v katerem se nahaja.

V branje priporočamo ...