29 Jul 2021

Prispevek

Internet

Kako izbrati grafično predlogo za WordPress?

Kako izbrati grafično predlogo za WordPress?

Verjetno vas je večina med vami že slišala za WordPress, ki je danes ena najbolj priljubljenih aplikacij za postavljanje spletnih strani. Gre namreč za platformo, na kateri praktično vsak lahko postavi spletno stran zase ali za svoje podjetje. Seveda je še vedno potrebnega nekaj znanja s tega področja, a nikakor ni potrebno biti spletni programer ali grafični oblikovalec.

Še kako dobro se zavedamo, kako velik strošek je nekoč odpadel prav na programiranje in grafično oblikovanje, če smo želeli svojo spletno stran. Celo tiste bolj osnovne so bile predrage za veliko ljudi z željo po vzpostavitvi spletnega portala. Danes pa je to mogoče na precej bolj enostaven način.

Koraki pred postavitvijo WordPress strani

Za postavitev spletne strani boste potrebovali spletno domeno, ugoden paket gostovanja in na njem naloženo aplikacijo WordPress. Potem se delo lahko prične. Seveda boste potrebovali tudi nekaj osnov iz urejanja v tem CMS sistemu, a nič takega, česar se ne bi zmogli naučiti kar preko spleta.

Grafične predloge ThemeForest
Bogata ponudba grafičnih predlog na ThemeForest.net

Eden pomembnejših korakov pred postavitvijo spletne strani je seveda tudi izbira grafične predloge. Gre za dizajn spletne strani, zato morate biti prepričani, da je to tisto, kar si želite. Za iskanje grafičnih predlog vam priporočamo spletno stran ThemeForest.net, kjer boste zagotovo našli kaj ustreznega zase.

Kako izbrati grafično predlogo?

Seveda ni dovolj, da vam je nek dizajn všeč, pač pa morate biti pozorni še na nekatere druge podrobnosti, ki lahko vplivajo na to, ali boste s stranjo zadovoljni ali pa bo postala vir težav. Lahko namreč naletite na precej slabo zasnovano grafično predlogo, ki vam utegne povzročiti več slabe kot dobre volje. Vedno bodite pozorni na to, da v demo izvedbi najdete vse tisto, kar ste si zamislili na svoji strani.

Če kakšna malenkost manjka, preverite, ali jo lahko nadomestite s katerim od neštetih vtičnikov na spletu. Naslednje kar bi vam priporočili, je, da preverite, ali ima grafična predloga možnost »Demo uploada«. Pri tem gre namreč za postavitev povsem enake strani, kot jo vidite v demo izvedbi, in sicer v le nekaj klikih, nakar enostavno zamenjate vsebino s svojo in po želji predelate stran.

Preverite podatke o grafični predlogi

Vsekakor bodite pozorni na datum nastanka grafične predloge in na datum zadnje posodobitve. Če posodobitve ni bilo že več kot nekaj mesecev ali morda leto dni, gre lahko za predlogo, nad katero so lastniki že obupali, to pa pomeni morebitne težave ob kasnejših posodobitvah WordPress jedra in vtičnikov na strani.

Prav tako vrzite oko na ocene in število prodaj. Če je predloga izdana že nekaj let, pa ima zgolj nekaj prodaj ali morda 100, to ne bo najboljši znak. Ocene oziroma zvezdice so prav tako pomembne. Dobre grafične predloge imajo navadno oceno 5 zvezdic ali vsaj nekje blizu.

Nujno preverite komentarje

Med komentarji vedno preverite, ali so uporabniki z grafično predlogo zadovoljni ali pa se morda nad čim pritožujejo. Dejstvo namreč je, da se tu in tam prikrade tudi kakšen komentar, ki je pretirano negativen, a če je takšnih več, potem nekaj ni v redu.

Če boste pri izbiri grafične predloge pozorni na vse te detajle in si vzeli nekaj več časa za izbiro, boste v prihodnosti lahko hvaležni za vsako minuto, ki ste jo namenili raziskovanju in končni izbiri. V primeru, da imate kakšno dodatno vprašanje glede določene predloge, lahko s pomočjo obrazca na strani pišete avtorjem, ki vam bodo z veseljem odgovorili.

V branje priporočamo ...