29 Jul 2021

Prispevek

Internet

Izbira najboljšega CMS za spletno stran

Izbira najboljšega CMS za spletno stran

Za začetek povejmo, kaj CMS sploh pomeni. CMS ali Content Management System po slovensko pomeni sistem za upravljanje vsebin. Zdaj verjetno že veste, da gre za administracijski vmesnik, preko katerega boste urejali vsebino na vaši spletni strani.

Izbira pravega CMS je izjemnega pomena za vas, saj bo odločala o tem, ali boste za svojo spletno stran lahko skrbeli sami ali pa boste morali za ta del morda najeti koga zunanjega. Nekateri CMS sistemi so bolj priročni kot drugi, enako velja za stopnjo zahtevnosti njihove uporabe.

Poznate WordPress?

Tokrat bomo nekaj več povedali o izjemno priljubljeni spletni platformi WordPress. V tem primeru gre za CMS, ki je sila enostaven za uporabo in omogoča administracijo spletne strani celo popolnim spletnim laikom. Ker gre za okolje, ki je podobno tekstovnemu urejevalniku Word, se boste verjetno hitro znašli v njem.

WordPress
WordPress je zelo priljubljen CMS, ki je sila enostaven za uporabo.

WordPress je ta hip ena najbolj priljubljenih platform za izdelavo spletne strani. Uporabljajo jo tako posamezniki kot tudi nekatera precej velika podjetja. Velika priljubljenost je zagotovo posledica kvalitetnega videza končnega izdelka kot tudi dejstvo, da je zelo enostavna za kasnejšo administracijo in vzdrževanje.

Dizajn spletne strani

Posebnost WordPressa je, da za postavitev spletne strani ne potrebujete praktično nobenega znanja iz programiranja ali spletnega oblikovanja. Na spletu je na voljo nešteto grafičnih predlog, ki jih enostavno naložite na svoj WP profil, ki ga postavite na paketu spletnega gostovanja.

Dandanes pa že praktično vse grafične predloge za WordPress vsebujejo tudi možnost nalaganja DEMO vsebin, kar pomeni, da bo vaša stran v nekaj klikih videti povsem enako kot tista, ki ste si jo ogledali pred nakupom same predloge. Seveda boste morali zamenjati tekste in slike, a bo vse skupaj bistveno lažje, saj boste videli, kje kaj stoji.

Enostavna nadgradnja in spletna optimizacija

Ker je za WordPress na spletu na voljo praktično nešteto vtičnikov, ki poskrbijo za to, da bo imela vaša spletna stran na voljo vsa orodja, ki jih potrebujete, boste veseli tudi dejstva, da so ti vtičniki po večini brezplačni. Seveda obstajajo tudi plačljivi, ali pa je brezplačne potrebno nadgraditi v primeru, da potrebujete več funkcij kot jih je na voljo v brezplačni različici.

Eni teh vtičnikov skrbijo tudi za SEO oziroma spletno optimizacijo vaše spletne strani. To pomeni, da boste zlahka dodali naslove in opise za Google po lastnih željah in poskrbeli, da se bodo v njih pojavljale ustrezne ključne besede. Za ta del je eden najbolj priljubljenih vtičnikov Yoast SEO. Že brezplačna različica pa bo verjetno povsem zadostovala.

Spletno platformo WordPress odlikujejo tudi redne posodobitve. To pomeni, da boste imeli ves čas na voljo brezplačne posodobitve, ki skrbijo za to, da je vaša spletna stran varna. Prav tako so vedno na voljo posodobitve vtičnikov. Posodobitev je sila enostavna in se opravi z enim klikom, je pa smiselno prej preveriti, za kakšno posodobitev gre, ali je kompatibilna s trenutno nameščeno verzijo WordPressa in ali so imeli pred kratkim z njo morda težave kateri drugi uporabniki.

V branje priporočamo ...